



Uzupełniacz sól himalajska z CZOSNKIEM 300g






Opis
Sól himalajska
z CZOSNKIEM
(300g)
Idealne uzupełnienie do młynka
Czosnek granulowany Prymat jest niezwykle ważny w kuchni każdej, dobrej gospodyni. Szczególnie lubiany w krajach śródziemnomorskich - niezastąpiony dodatek do tłustego, wieprzowego mięsa, nadający równocześnie potrawom intensywny akcent zapachowy i smakowy. Dzięki granulowanej formie, czosnkiem Prymat możemy błyskawicznie podkreślić charakter każdej potrawy.
Czosnek granulowany nadaje wybornego smaku rybom słodkowodnym, cielęcinie, baraninie, mięsu drobiowemu i króliczemu, a nawet rakom. Doskonały jest zarówno do dań zimnych, jak i gorących. Stosowany w gotowaniu, pieczeniu i grillowaniu. Można nim także aromatyzować ocet i oliwę. Łączy się on również doskonale z różnymi warzywami, takimi jak pomidor, ogórek, groch, papryka, bakłażan, cukinia, kalafior, czy ziemniak. Bardzo często używa się czosnku do przyrządzania różnych marynat. Doskonale podkreśla też smak kiełbas i innych wędlin.
Czosnek zawiera wiele pochodnych siarki. To właśnie tym substancjom przypisuje się dobroczynne właściwości. Substancje te są produkowane niejako przy okazji i służą warzywu do ochrony przeciw atakującymi bulwę grzybami czy bakteriami. Dopiero z czasem człowiek zaczął wykorzystywać czosnek właśnie w tym celu. Jego spożycie zaczęło również ludzi skutecznie chronić przed bakteriami i grzybami. A charakterystyczny smak i zapach? To nic innego jak odstraszacz zwierząt! Warzywo w ten sposób chroni siebie przed zjedzeniem. Jak widać człowiekowi absolutnie to nie przeszkadza. Zresztą to spożycie wychodzi mu tylko na zdrowie!
Czosnek -
zawiera wiele pochodnych siarki. To właśnie tym substancjom przypisuje się dobroczynne właściwości. Jego spożycie skutecznie chroni ludzi przed bakteriami i grzybami. Czosnek jako przyprawa podkresla charakter każdej potrawy.
Sól himalajska krystaliczna -
to najczystsza sól Ziemi. Absolutnie nieskazitelna i naturalna, posiada formę kryształków o perfekcyjnej, podobnej do diamentu strukturze.
Wydobywana na czystych terenach Pakistanu, jest nie tylko przyprawą, ale również zdrowotnym produktem Ziemi.
Mikroelementy mają postać drobnych cząsteczek , dzięki czemu mogą być z łatwością absorbowane przez komórki ludzkiego ciała.
Sól himalajska powstała 200mln lat temu i wydobywana jest u podnóża Himalajów.
Ta uniwersalna naturalna sól z wieloma zdrowotnymi właściwościami jest ulubioną solą w najlepszych restauracjach świata.
Zastosowanie:
- W kuchni jako przyprawa do pieczonych, smażonych, a także grillowanych mięs ale także do potraw z warzyw.
ZDROWY WYBÓR NA PAŃSTWA STÓŁ!
Opinie o produkcie (0)

